The Single Best Strategy To Use For κυπαρισσια διαμονη

Wiki Article

Η Αγία Κυριακή, λίγο παραπάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά, μπροστά στη γειτονιά της Μητρόπολης, είναι κι αυτή βοτσαλωτή, με εντυπωσιακά βράχια να την κορνιζάρουν, και πανοραμική θέα σε όλο το χωριό να συνοδεύει τις βουτιές σου.

Μια μαγευτική τοποθεσία που δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφθείτε.

Η παραλία στο Διακόφτι μοιάζει σαν να βρίσκεται σε εξωτικό νησί, έχει γαλαζοπράσινα ρηχά νερά και λευκή άμμο.

Στεριά στον ορίζοντα δεν υπάρχει –πέρα μακριά, στη νοητή ευθεία βρίσκεται η Μήλος, αλλά όσο και αν προσπαθήσεις δεν θα καταφέρεις να τη διακρίνεις.

Η Αγία Πελαγία είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στο βορειοανατολικό άκρο των Κυθήρων, που διαθέτει το δεύτερο λιμάνι του νησιού.

Δεν είναι εύκολο να φτάσεις εδώ: Τέσσερις ώρες δρόμο έχεις να κάνεις από την Αθήνα, δύο από την Σπάρτη, με την τελευταία σε φιδογυριστές στροφές, κάτω από θεόρατα βράχια, πάνω στις πλαγιές του Πάρνωνα.

Είναι ένα γραφικό και ορεινό χωριό, που σφύζει από ζωή από το απόγευμα και μετά. Τα περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν το απόγευμα και μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ.

Εκτός από τα παράσιτα, τα κυπαρίσσια μπορούν επίσης να προσβληθούν από διάφορες ασθένειες.

Φωλιάζει μέσα σε έναν τέλειο ημικυκλικό κολπίσκο, ο οποίος κλείνει από δύο καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα που βουτούν στην θάλασσα.

Συμπληρωματικά, μπορούμε να βάζουμε κομπόστ στα τέλη του φθινοπώρου για να εμπλουτίζουμε το έδαφος του κυπαρισσιού με οργανική ουσία και θρεπτικά συστατικά.

Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα εξερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μεγαλοπρεπές δέντρο, από την ιστορία και την πολιτιστική του σημασία μέχρι τα πρότυπα ανάπτυξής του και τον οικολογικό του ρόλο. Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά!

Τα σημάδια της ασθένειας του καρκίνου περιλαμβάνουν βυθισμένες περιοχές στα κλαδιά και τους κορμούς, καθώς και αποψίλωση του δέντρου. Για την πρόληψη της ασθένειας του καρκίνου, συνιστάται να κλαδεύετε τυχόν προσβεβλημένα κλαδιά και να τα καταστρέφετε.

Ο λιλιπούτειος κυκλαδίτικος παράδεισος για αληθινά ενοικιαζομενα δωματια κυπαρισσια ήσυχες στιγμές

Για να διατηρήσουμε το κυπαρίσσι στο επιθυμητό ύψος, κλαδεύουμε τους κορυφαίους βλαστούς στα τέλη του χειμώνα.

Report this wiki page